Kapcsolódó receptek
Zellerkrémleves
A zellergumót önmagában nagyon kevesen használják. Pedig kiváló vitaminforrás, és alacsony kalóriatartalmú zöldség. Nemcsak a húslevesbe főzve állja meg a helyét, hanem ízletes krémlevesként is. Zellerkrémleves hozzávalók: 1 db nagyobb zellergumó (kb 400 g) 1 nagyobb fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 1 csokor petrezselyemzöld 2 evőkanál olaj 500 ml zöldség alaplé vagy víz 200 ml […]
Csirkés paella
Csirkés paella hozzávalók: 500 g csirkemell filé 2 ek olívaolaj 1 nagyobb fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 200 g rizs 400 ml csirke alaplé 1 zöld kaliforniai paprika 70 g paradicsompüré 1 ek pirospaprika 1 csipet kurkuma 1 marék friss petrezselyem só, bors Csirkés paella elkészítése: 1. Egy magas falú serpenyőben olajat hevítünk, a megtisztított […]
Vörös bársony torta (Red Velvet)
A vörös bársony (red velvet) torta egy amerikai találmány, mely az élénk piros színéről, és bársonyosan puha tésztájáról kapta a nevét. Az ételfesték jelenléte megosztó lehet az ételekben, de ne felejtsük el, hogy ez a festékmennyiség az egész tortára vonatkozik. Ha óckodunk tőle, egyszerűen csak hagyjuk ki, vagy helyettesítsük természetes színezővel, például cékla porral. Az […]



