Spenót főzelék
Alapreceptek Főzelékek

Spenót főzelék

Klasszikus spenót főzelék alaprecept, ha szereted a tradícionális ételeket és nosztalgiáznál kicsit gyerekkorodból.

Spenót főzelék hozzávalók:

500 g spenót (friss vagy fagyasztott is lehet)
1 ek napraforgóolaj
200 ml víz
nagy csipet só
2-3 ek cukor (ízlés szerint több vagy kevesebb is lehet)
100 ml laktózmentes vagy növényi tej
40 g étkezési keményítő

Spenót főzelék elkészítése:

1. A friss spenótot megmossuk, kissé felaprítjuk. Nem kell sokat bajlódni az aprítással, mert főzés közben össze fog esni. Lábasban olajat hevítünk és megfonnyasztjuk rajta a spenótot.
2. Felöntjük a vízzel, sóval és cukorral ízesítjük, majd felforraljuk.
3. A tejet csomómentesre keverjük a keményítővel, és folyamatos keverés közben bele csurgatjuk főtt spenótba. 1 percig forraljuk, majd tálaljuk. Ha úgy jobban szeretjük, le is turmixolhatjuk.
4. Főtt burgonyával és/vagy főtt tojással tálaljuk.

OkosReceptek
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük