Oreo sajttorta recept
Sütemények Torták és krémek

Sütés nélküli gluténmentes „oreo” sajttorta 🎂

Az oreo jellegű kekszeket nem véletlenül szeretjük: a tészta erőteljesen kakaós, a krém pedig lenyűgözően édes. A kettő összhangjából alakul ki a falatonkénti töltött keksz-élmény: hol a kakós, hol pedig az édes ízek dominálnak.

Most egy oreos-jellegű ízvilágú sajttortát hoztunk nektek, melyet gluténmentes verzióban készítettünk el. 

“Oreo” sajttorta hozzávalók:

2 x 165 g Schar Chocolate O’s keksz

100 g vaj/margarin

500 g mascarpone

200 ml habtejszín

1 csomag habfixáló

“Oreo” sajttorta elkészítés:

1. Készítsük a kezünk ügyébe egy 21 cm átmérőjű kapcsos, kerek tortaformát.

2. 4 db kekszet félreteszünk a későbbi díszítéshez. A többiből egy tálba kikaparjuk a krémet, a kekszeket pedig ledaráljuk. 

3. A vajat felolvasztjuk és a darált kekszhez adjuk, majd belenyomkodjuk egyenletesen a tortaforma aljába. Tegyük hűtőszekrénybe amíg a krémet elkészítjük.

4. A kekszek kikapart krémjét mikróban felolvasztjuk, maximum fél perces szakaszokban. Gyakran keverjük át.

5. A tejszínt a habfixálóval elkezdjük kihabosítani robotgéppel. Mikor kezd tartása lenni, beletesszük a mascarponet és a folyós keksz tölteléket. Vigyázzunk, hogy ne verjük túl, különben a tejszín kicsapódhat. 

6. Egy kevés krémet tegyünk félre a díszítéshez, a többit ráöntjük a dermedt keksz alapra. Amennyire lehet simítsuk el a tetejét!

7. Díszítsük habzsák segítségével a krémmel, és az elején félretett kekszekkel.

8. Éjszakára hűtőbe tesszük. 

9. Tálalás előtt egy éles késsel válasszuk el a forma oldalától a tortát.

Kalóriatartalom: 

Kb. 350 kcal/100 gramm

Így néz ki az oreo-jellegű sajttorta egy szelete
OkosReceptek
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük