Az oreo jellegű kekszeket nem véletlenül szeretjük: a tészta erőteljesen kakaós, a krém pedig lenyűgözően édes. A kettő összhangjából alakul ki a falatonkénti töltött keksz-élmény: hol a kakós, hol pedig az édes ízek dominálnak.
Most egy oreos-jellegű ízvilágú sajttortát hoztunk nektek, melyet gluténmentes verzióban készítettünk el.
“Oreo” sajttorta hozzávalók:
2 x 165 g Schar Chocolate O’s keksz
100 g vaj/margarin
500 g mascarpone
200 ml habtejszín
1 csomag habfixáló
“Oreo” sajttorta elkészítés:
1. Készítsük a kezünk ügyébe egy 21 cm átmérőjű kapcsos, kerek tortaformát.
2. 4 db kekszet félreteszünk a későbbi díszítéshez. A többiből egy tálba kikaparjuk a krémet, a kekszeket pedig ledaráljuk.
3. A vajat felolvasztjuk és a darált kekszhez adjuk, majd belenyomkodjuk egyenletesen a tortaforma aljába. Tegyük hűtőszekrénybe amíg a krémet elkészítjük.
4. A kekszek kikapart krémjét mikróban felolvasztjuk, maximum fél perces szakaszokban. Gyakran keverjük át.
5. A tejszínt a habfixálóval elkezdjük kihabosítani robotgéppel. Mikor kezd tartása lenni, beletesszük a mascarponet és a folyós keksz tölteléket. Vigyázzunk, hogy ne verjük túl, különben a tejszín kicsapódhat.
6. Egy kevés krémet tegyünk félre a díszítéshez, a többit ráöntjük a dermedt keksz alapra. Amennyire lehet simítsuk el a tetejét!
7. Díszítsük habzsák segítségével a krémmel, és az elején félretett kekszekkel.
8. Éjszakára hűtőbe tesszük.
9. Tálalás előtt egy éles késsel válasszuk el a forma oldalától a tortát.
Kalóriatartalom:
Kb. 350 kcal/100 gramm