Klasszikus spenót főzelék alaprecept, ha szereted a tradícionális ételeket és nosztalgiáznál kicsit gyerekkorodból.
Spenót főzelék hozzávalók:
500 g spenót (friss vagy fagyasztott is lehet)
1 ek napraforgóolaj
200 ml víz
nagy csipet só
2-3 ek cukor (ízlés szerint több vagy kevesebb is lehet)
100 ml laktózmentes vagy növényi tej
40 g étkezési keményítő
Spenót főzelék elkészítése:
1. A friss spenótot megmossuk, kissé felaprítjuk. Nem kell sokat bajlódni az aprítással, mert főzés közben össze fog esni. Lábasban olajat hevítünk és megfonnyasztjuk rajta a spenótot.
2. Felöntjük a vízzel, sóval és cukorral ízesítjük, majd felforraljuk.
3. A tejet csomómentesre keverjük a keményítővel, és folyamatos keverés közben bele csurgatjuk főtt spenótba. 1 percig forraljuk, majd tálaljuk. Ha úgy jobban szeretjük, le is turmixolhatjuk.
4. Főtt burgonyával és/vagy főtt tojással tálaljuk.