Somlói revolúció (2014-es országtorta újragondolása gluténmentesen)
Kapcsolódó receptek
Tejszínes brokkoli krémleves
A tejszínes brokkoli krémleves a krémlevesek alfája és omegája is egyben: a brokkoli rendkívül egészséges, és egyébként is könnyen szétfő, tehát az „ő” esetében a krémleves-kivitel gyakorlatilag alapvetés. A brokkoli fanyar, jellegzetes ízéhez remekül passzol a tejszínes selymesség és lágyság. Tejszínes brokkoli krémleves hozzávalók: 1 fej brokkoli 1 nagyobb fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 3 […]
Kókuszos tortakrém (tortákhoz és süteményekhez)
Remek választás a kókuszimádóknak a kókuszos tortakrém, melynek alapja a vaníliás főzött krém, amit kókuszreszelékkel tunningoltunk fel. Különleges süteményekhez és Bounty tortához is felhasználhatjuk. Kókuszos tortakrém (tortákhoz és süteményekhez) hozzávalók: 400 ml laktózmentes tej 100 ml kókuszvíz vagy kókusztej (kihagyható, laktózmentes tejjel helyettesíthető) 2 csomag (80 g) vaníliás pudingpor 50 g kristálycukor 2 csomag (16 […]
Hagyományos almás pite – gluténmentesen
Nagymamáink kisujjból kirázós alapreceptje, kis átalakítással, gluténmentes diétába beilleszthetően. Margarinnal és vegán tejföl helyettesítővel készítve pedig tejmentes pite is készíthető. Hagyományos almás pite – gluténmentesen hozzávalók: A tésztához: 450 g gluténmentes liszt fél csomag (6 g) sütőpor 150 g laktózmentes vaj/margarin 120 g kristálycukor 1 egész tojás 150 g laktózmentes tejföl A töltelékhez: 2 kg […]