Shakshuka – az izraeli lecsó
Kapcsolódó receptek
Hamis Raffaello
Ha az emlékezetünk nem csal (mivel nagyon régen ettünk), ez a hamis Raffaello pontosan olyan ízű, mint az eredeti! Pedig nem tartalmaz glutént, tejterméket, vagy tojást. A mézet pedig pl. agavé szirupra cserélve vegán Raffaellot is készíthetünk. Hamis Raffaello hozzávalók: 180 g kókuszreszelék 50 g mandulaliszt 4 ek kókuszolaj 4 ek méz A hempergetéshez: 20 […]
Krémes, tejszínes gnocchi baconnel
A gnocchi rendkívül sokarcú étek, nagyon jól variálható a különböző szószokkal, ízvilágokkal. Most a krémes, tejszínes, bacon-ös gnocchi recept következik. Krémes, tejszínes gnocchi baconnel hozzávalók: 500 g bacon 500 g gluténmentes gnocchi 300 ml laktózmentes tejszín 100 ml víz 1 csokor friss petrezselyem 1 ek fűszerpaprika 3 gerezd fokhagyma Krémes, tejszínes gnocchi baconnel elkészítése: 1. […]
Paradicsomos gnocchi (gluténmentes recept)
A gnocchi (ejtsd: nyokki) a számunkra ismertebb, nudlihoz hasonló burgonyából és lisztből készült puha tésztaféle, amit általában valamilyen gazdag szósszal párosítva fogyasztunk. Létezik tejszínes, gombás, pestos, vajas-fokhagymás, változata. Az ízvariációk száma végtelen! Receptünkkel egy egyszerű, paradicsomos változatot készíthetsz el! Paradicsomos gnocchi hozzávalók: 500 g gluténmentes száraz gnocchi (mi a Spar üzletekben találtunk rá) 2 ek […]