Shakshuka - az izraeli lecsó
Egytál ételek Kiadós reggelik Meleg vacsorák

Shakshuka Рaz izraeli lecsó

Egy igaz√°n kiad√≥s reggeli √©tel, melyben minden benne van, amire a szervezetnek sz√ľks√©ge van, hogy kellŇĎ energi√°nk legyen eg√©sz d√©lelŇĎtt: rost (z√∂lds√©gek, feh√©rje (toj√°sfeh√©rje), zs√≠r (toj√°ss√°rg√°ja, olaj). Most egy nagyon „alap” shakshuka receptet mutatunk be, de csak √ļgy mint a magyar lecs√≥t, ezt is lehet turb√≥zni padlizs√°nnal, spen√≥ttal, cs√≠pŇĎs paprik√°val, cukkinivel stb.

Shakshuka Рaz izraeli lecsó hozzávalók (2 személyre):

400 g aprított paradicsom konzerv
2 ek naprafogróolaj
1 kisebb fej vöröshagyma
1 kaliforniai paprika
2 gerezd fokhagyma
1 tk ŇĎr√∂lt k√∂m√©ny
1 tk fŇĪszerpaprika
só, bors
2 toj√°s
1 csokor friss petrezselyem

Shaksuka Рaz izraeli lecsó elkészítése (2 személyre):

1. A hagym√°t felapr√≠tjuk, a fokhagym√°t lereszelj√ľk vagy finomra v√°gjuk, a paprik√°t felkock√°zzuk.
2. Egy tapad√°smentes serpenyŇĎben olajat hev√≠t√ľnk, beledobjuk a z√∂lds√©geket, 10 percig pir√≠tjuk.
3. R√°sz√≥rjuk a fŇĪszereket, √©s hozz√°adjuk a paradicsomkonzervet. Ha a konzervnek nincs t√ļl sok leve, adjunk hozz√° 100 ml vizet.
4. Alacsony l√°ngon rotyogtassuk 10 percig, majd kan√°llal k√©sz√≠ts√ľnk benne 2 m√©lyed√©st, majd ezekbe a m√©lyed√©sekbe √ľss√ľk bele a toj√°sokat.
5. Fedj√ľk le, √©s tov√°bbi 10 percig p√°roljuk, am√≠g a toj√°s is megfŇĎ. Ha foly√≥san szeretj√ľk a s√°rg√°j√°t, kevesebb idŇĎ is el√©g lehet!
6. Tálaláskor szórjuk meg friss aprított petrezselyemmel.

Kalóriatartalom:

Kb. 60 kcal/100 gramm

OkosReceptek
Az OkosReceptek nem di√©t√°s oldal √©s m√©g csak v√©letlen√ľl sem szeretn√©nk az √©trendi ter√°pi√°k meg a funkcion√°lis t√°pl√°lkoz√°s m√©lys√©geibe belebonyol√≥dni. EgyszerŇĪen mi is csak szeret√ľnk j√≥kat enni, mik√∂zben odafigyel√ľnk arra, hogy ne vigy√ľnk be olyasmit a szervezet√ľnkbe, ami √°rt nek√ľnk, vagy amit egyszerŇĪen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail c√≠met nem tessz√ľk k√∂zz√©. A k√∂telezŇĎ mezŇĎket * karakterrel jel√∂lt√ľk