Kapcsolódó receptek
Fehércsokoládés vajkrém
Pofon egyszerű recept, amivel gyönyörűen lehet tortát vagy cupcake-et díszíteni, vagy akár macaront tölteni. Kitűnően színezhető, lehűtve pedig stabil krém lesz belőle. Fehércsoki helyett tej-vagy étcsokival is elkészíthető, de akár cukormentesen is, ha éppen arra lenne szükség. Fehércsokoládés vajkrém hozzávalók (egy 21 cm-es torta burkolásához elegendő mennyiség): 300 g fehércsokoládé 300 g vaj/margarin Fehércsokoládés vajkrém […]
Sütés nélküli gluténmentes „oreo” sajttorta 🎂
Az oreo jellegű kekszeket nem véletlenül szeretjük: a tészta erőteljesen kakaós, a krém pedig lenyűgözően édes. A kettő összhangjából alakul ki a falatonkénti töltött keksz-élmény: hol a kakós, hol pedig az édes ízek dominálnak. Most egy oreos-jellegű ízvilágú sajttortát hoztunk nektek, melyet gluténmentes verzióban készítettünk el. “Oreo” sajttorta hozzávalók: 2 x 165 g Schar Chocolate […]
Vörös bársony torta (Red Velvet)
A vörös bársony (red velvet) torta egy amerikai találmány, mely az élénk piros színéről, és bársonyosan puha tésztájáról kapta a nevét. Az ételfesték jelenléte megosztó lehet az ételekben, de ne felejtsük el, hogy ez a festékmennyiség az egész tortára vonatkozik. Ha óckodunk tőle, egyszerűen csak hagyjuk ki, vagy helyettesítsük természetes színezővel, például cékla porral. Az […]