Különleges sajtkrémes tócsni: köretnek vagy akár salátával főételnek, vagy csak úgy magában is isteni!
Sajtkrémes tócsni hozzávalók:
250 g burgonya
60 g krémsajt
2 tojás
só, bors
a sütéshez olaj
Sajtkrémes tócsni elkészítés:
1. A burgonyát meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, 15 percre hideg vízbe áztatjuk. Utána kinyomkodjuk, papírtörlővel felitatjuk a nedvességet.
2. A krémsajtot a tojások sárgájával simára keverjük, sóval, borssal ízesítjük.
3. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd kisebb adagokban a sajtos sárgájába forgatjuk, végül a burgonyával is óvatosan összedolgozzuk.
4. Egy serpenyőben olajat hevítünk, evőkanálnyi adagokban kisütjük a krumplis masszát. Fogyókúrás tipp: a tócsnit lehet sütni kontakt grillen is, illetve ha nincs ilyenünk, akkor próbálkozhatunk szendvicssütővel is, ezeknél ugyanis nincs szükség a sütéshez zsiradékra.
3-4 percig sütjük, megfordítjuk, papírtörlőre szedve az olajat leitatjuk.
5. Fokhagymás – laktózmentes – tejföllel tálaljuk.
Kalóriatartalom:
Olajban sütés nélkül: 140 kcal/100 gramm
Olajban sütve: 206 kcal/100 gramm