Sajtkrémes tócsni recept
Burgonyás receptek

Sajtkrémes tócsni

Különleges sajtkrémes tócsni: köretnek vagy akár salátával főételnek, vagy csak úgy magában is isteni!

Sajtkrémes tócsni hozzávalók:

250 g burgonya

60 g krémsajt

2 tojás

só, bors

a sütéshez olaj

Sajtkrémes tócsni elkészítés:

1. A burgonyát meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, 15 percre hideg vízbe áztatjuk. Utána kinyomkodjuk, papírtörlővel felitatjuk a nedvességet.

2. A krémsajtot a tojások sárgájával simára keverjük, sóval, borssal ízesítjük.

3. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd kisebb adagokban a sajtos sárgájába forgatjuk, végül a burgonyával is óvatosan összedolgozzuk.

4. Egy serpenyőben olajat hevítünk, evőkanálnyi adagokban kisütjük a krumplis masszát. Fogyókúrás tipp: a tócsnit lehet sütni kontakt grillen is, illetve ha nincs ilyenünk, akkor próbálkozhatunk szendvicssütővel is, ezeknél ugyanis nincs szükség a sütéshez zsiradékra.

3-4 percig sütjük, megfordítjuk, papírtörlőre szedve az olajat leitatjuk.

5. Fokhagymás – laktózmentes – tejföllel tálaljuk.

Kalóriatartalom:

Olajban sütés nélkül: 140 kcal/100 gramm

Olajban sütve: 206 kcal/100 gramm

OkosReceptek
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük