Mákos piskóta recept
Sütemények Torták és krémek

Mákos piskóta 🎂

Mákos piskóta: puha, könnyű, nincs benne túl sok mák ami elnehezíti.

Mákos piskóta hozzávalók:

6 db tojás

70 g porcukor

100 ml napraforgóolaj vagy kókuszvaj

55 g gluténmentes liszt

25 g darált mák

1 csomag (8 g) sütőpor

1 citrom reszelt héja

Mákos piskóta elkészítés:

1. A sütőt előmelegítjük 160°C fokra, alsó-felső programon.

2. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját kihabosítjuk a porcukorral, belekeverjük a lisztet, a sütőport, a citromhéjat, a mákot és az olajat.

3. A tojásfehérjét nem túl kemény, de stabil habbá verjük. Óvatosan beleforgatjuk a mákos masszába.

4. 21 cm átmérőjű tortakarika alját kibéleljük sütőpapírral. Beleöntjük a tésztát.

5. Tűpróbáig sütjük. Sütőből kivéve sütőpapírra fejjel lefelé borítjuk, és úgy hagyjuk a formában kihűlni. Így nem fog összeesni a piskóta.

6. Kihűlve szeletelhető, tölthető a kedvenc krémünkkel. Citromkrémmel töltve a legfinomabb.

Kalóriatartalom:

Kb. 300 kcal/100 gramm

OkosReceptek
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük