Rebarbarás morzsasüti
Sütemények

Rebarbarás morzsasüti

Az angolok nem viszik túlzásba, ha rebarbarás desszertről van szó. Ha nem szeretnénk az előző receptben bemutatott rebarbarás pitével bíbelődni, akkor ez lesz a nekünk való! Ennek a süteménynek az alapja tulajdonképpen egy rebarbara kompót, aminek a tetejére rásütjük-rápirítjuk az édes morzsát, ezután forrón, egy gombóc fagyival vagy tejszínnel nyakon öntve fogyasztjuk. Nem mellesleg, ez a recept a tojásra érzékenyeknek is kedvez, illetve tejmentesen is elkészíthető.

Rebarbarás morzsasüti hozzávalók:

A rebarbara kompóthoz:
1 kg rebarbara
150 g kristálycukor
1 tk vanília paszta

Az édes morzsához:
100 g gluténmentes liszt
50 g kristálycukor
50 g hideg laktózmentes vaj/margarin

Rebarbarás morzsasüti
Rebarbarás morzsasüti

Rebarbarás morzsasüti elkészítése:

1. A rebarbarát megmossuk és 1,5-2 cm nagyságú darabokra vágjuk. Lábasba tesszük a cukorral és a vaníliával, majd néha megkeverve puhára főzzük. Valamennyire szét fog esni a rebarbara, de maradni fognak benne nagyobb, egész darabok is.
2. A sütőt előmelegítjük 180°C fokra, felső sütés programon. A rebarbara kompótót egy 20×20 cm-es jénai edénybe töltjük.
3. Az édes morzsa hozzávalóit gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, és rászórjuk a rebarbarára.
4. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a morzsa megpirul a tetején.
5. Forrón vagy langyosan tálaljuk egy gombóc vanília fagylalttal, tejszínnel vagy tejszínhabbal.

Rebarbarás morzsasüti
Rebarbarás morzsasüti
OkosReceptek
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük