Paradicsomos gnocchi
Tészták

Paradicsomos gnocchi (gluténmentes recept)

A gnocchi (ejtsd: nyokki) a számunkra ismertebb, nudlihoz hasonló burgonyából és lisztből készült puha tésztaféle, amit általában valamilyen gazdag szósszal párosítva fogyasztunk. Létezik tejszínes, gombás, pestos, vajas-fokhagymás, változata. Az ízvariációk száma végtelen! Receptünkkel egy egyszerű, paradicsomos változatot készíthetsz el!

Paradicsomos gnocchi hozzávalók:

500 g gluténmentes száraz gnocchi (mi a Spar üzletekben találtunk rá)
2 ek olívaolaj
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
500 ml paradicsomszósz
1 tk oregánó
1 ek bazsalikom (friss is lehet)
só, bors
50 ml laktózmentes tejszín
ízlés és diéta szerinti reszelt sajt a tálaláshoz (elhagyható)

Paradicsomos gnocchi elkészítése:

1. A gnocchit lobogó sós vízben addig főzzük, amíg a tészta feljön a víz felszínére, majd szűrjük le.
2. A hagymát felaprítjuk és olívaolajon üvegesre pároljuk. A fokhagymát lereszeljük és beletesszük. Felöntjük a paradicsomszósszal.
3. Beleszórjuk a fűszereket, és fedő nélkül rotyogtassuk, amíg kissé besűrűsödik. Kóstoljuk, ízesítsük ízlés szerint, ha szükséges.
4. Beleszedjük a főtt gnocchit, és meglocsoljuk a tejszínnel. Alaposan elkeverjük, egyet forralunk rajta, és tálalhatjuk is.
Kalóriatartalom: 
Kb. 200 kcal/100 gramm
OkosReceptek
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük