Pannonhalmi sárgabarack-pálinkás karamelltorta (2015-ös országtorta újragondolása gluténmentesen)
Kapcsolódó receptek
90 napos diéta: Fogyj tartósan a szétválasztás erejével!
A 90 napos diéta egy hatékony fogyókúrás módszer, melynek alapja az élelmiszerek szétválasztása. Ez azt jelenti, hogy a nap folyamán jobbára csak egyféle makrotápanyag fogyasztására koncentrálunk, így az emésztőrendszerünk könnyebben tudja feldolgozni az ételt, ami energikusabbá tesz. Vannak még további trükkjei is a 90 napos diétának, lásd alább! Minden fogyókúrás diéta mechanizmusa a kalóriadeficiten alapul, […]
Gluténmentes somlói galuska (az eredeti receptúra alapján)
Ez az ízig vérig magyar találmány/desszert sokak kedvence, mégis ritkán készítjük, mert lássuk be, nem a legegyszerűbb sütemények közé tartozik. Nem is az elkészítése miatt, hiszen abban különösebb nehézség nincsen, hanem inkább azért, mert sok összetevőből, hosszú idő alatt készül el. Ezért készítjük (legalábbis mi) inkább csak ünnepekkor, amikor „meg kell adni a módját”. Receptünket […]
Croquembouche (profiterol)
A croquembouche nem más, mint egy jókora adag töltött profiterol, karamellel összeragasztva, ezzel tornyot formálva. Ez a „torta” minden ünnepi asztal fő éke lehet. Fokozva a karamellás ízélményt ehhez a recepthez karamellás krémet választottunk. Croquembouche (profiterol) hozzávalók: Az égetett tésztához: 120 ml laktózmentes tej 120 ml víz 120 g laktózmentes vaj vagy margarin 10 g […]



