A panna cotta egy lenyűgözően krémes, hagyományos olasz desszert, amelynek a lényege és titka a tejszín és a zselatin harmóniája.
Panna cotta erdei gyümölcsökkel hozzávalók:
10 g őrölt zselatin
30 g víz
450 ml laktózmentes habtejszín
200 ml laktózmentes zsíros tej
100 g porcukor
1 csomag (8 g) vaníliás cukor
Az erdei gyümölcsös réteghez:
200 g erdei gyümölcs
5 g kukoricakeményítő
50 g porcukor
A tálaláshoz:
friss bogyós gyümölcsök
mentalevél
Panna cotta erdei gyümölcsökkel elkészítése:
1. A zselatin a vízbe szórjuk, elkeverjük és pár percig duzzasztjuk.
2. A tejszínt, a tejet, és a cukrokat lábasba öntjük és melegíteni kezdjük. Folyamatosan kevergessük, nehogy leégjen. Amikor már forró de még nem forr, a duzzadt zselatint hozzádjuk, kevergessük amíg felolvad benne, majd félrehúzzuk a tűzről.
3. Kb fél órát hagyjuk a lábasban, hogy egy kissé hűljön, majd kiadagoljuk 3 pohárba a panna cottát. Hűtőszekrénybe tesszük minimum 3 órára, vagy egy éjszakára.
4. Az erdei gyümölcsöket a keményítővel és a cukorral felfőzzük, amíg a gyümölcsök megpuhulnak. Turmixoljuk le, hagyjuk teljesen kihűlni, majd kanalazzunk belőle a panna cotta tetejére.
5. Tálalásig tartsuk hűtőben, majd a tetejét szórjuk meg friss bogyós gyümölcsökkel, és díszítsük 1-1 friss menta levéllel.
Kalóriatartalom:
Kb. 215 kcal/100 gramm