Óriás creme brulee, szakácsfáklya nélkül (glutén és laktózmentes)
Kapcsolódó receptek
Töltött paprika
Gondolkoztál már azon, hogy a magyar fehér paprikának miért TV paprika a neve? Nem, nem a tv csatornára gondolunk. A TV jelentése „tölteni való”. Ezt már felmenőink is tudták, amikor kitalálták, hogy a nyári szezonban tonna szám termő fehér húsú paprikát, nemcsak a lecsóba lehet belefőzni, hanem töltésre is kitűnően alkalmas. Gyerekként nem szerettem, ezért […]
Mákos guba glutén-és laktózmentesen
A mi családunkban a mákos guba kifejezetten ünnepi sütemény. Főleg karácsony környékén készítjük, de az év bármely napján szívesen fogyasztjuk. Van aki ropogósan, szárazra sütve szereti, van aki szaftosan. Ezért ezt a receptet úgy alkottuk meg, hogy mindenki találjon a tálban az ízlésének megfelelő falatokat. Alul, ahol összegyűlik a tojásos-cukros tej, egy puha, szinte pudingos […]
Croquembouche (profiterol)
A croquembouche nem más, mint egy jókora adag töltött profiterol, karamellel összeragasztva, ezzel tornyot formálva. Ez a „torta” minden ünnepi asztal fő éke lehet. Fokozva a karamellás ízélményt ehhez a recepthez karamellás krémet választottunk. Croquembouche (profiterol) hozzávalók: Az égetett tésztához: 120 ml laktózmentes tej 120 ml víz 120 g laktózmentes vaj vagy margarin 10 g […]