Miért javasoljuk a sült csirkecombot rendszeres fogyasztásra?
Ahhoz képest, hogy a csirkecomb nem tartozik a drága húsok közé, bizony sokak kedvenc étke. Nem véletlenül: változatosan fűszerezhető, omlósan puhává süthető/főzhető, tápanyagban gazdag, laktató és egészséges étel. Négy évszakos alapanyaga a magyar konyhának is, így most egy alap sült csirkecomb recepttel kezdünk, a többi pedig a kreativitásra van bízva.
Omlós sült csirkecomb hozzávalók:
4 db egész csirkecomb
40 g laktózmentes vaj vagy margarin
150 ml napraforgóolaj
1 kk fűszerpaprika
1 kk só
1/2 kk bors
1 kk szárított rozmaring
1 kk fokhagymapor
Omlós sült csirkecomb elkészítés:
1. A sütőt előmelegítjük 200°C fokra, alsó-felső programon.
2. A csirkecombokat megmossuk, papírtörlővel szárazra törölgetjük, a csontok mellett 1-2 bevágást ejtünk.
3. Az olajat és a fűszereket egy tálban összekeverjük. Ha nagyon sűrű lenne adjunk hozzá még olajat. Bedörzsöljük vele a csirkecombok mindkét oldalát.
4. A combokat a bőrös felükkel felfelé tepsibe fektetjük.
5. A vajat/margarint 8 kis szeletre vágjuk, és minden combra teszünk 2-2 darabot.
6. Alufóliával lefedjük (a fényes felével lefelé), sütőbe toljuk. A sütési idő a combok nagyságától függően eltérő lehet. Akkor van készen ha a csontról könnyedén leválik a hús. Ekkor az alufóliát levesszük, a sütőt feltekerjük 220°C fokra, és ha van légkeveréses funkciónk, azt is bekapcsoljuk.
7. Szaftjával 5 percenként meglocsolva pirosra sütjük.
Steakburgonyával, burgonyapürével, sült burgonyával, savanyúsággal tálaljuk.
Vaj/margarin nélkül is elkészíthető sütőzacskóban, ekkor kifejezetten fogyókúrás verziót kapunk.
Kalóriatartalom:
Kb. 240 kcal/100 gramm