Sült csirkecomb recept
Alapreceptek Húsételek

Omlós sült csirkecombok 🍗

Miért javasoljuk a sült csirkecombot rendszeres fogyasztásra?

Ahhoz képest, hogy a csirkecomb nem tartozik a drága húsok közé, bizony sokak kedvenc étke. Nem véletlenül: változatosan fűszerezhető, omlósan puhává süthető/főzhető, tápanyagban gazdag, laktató és egészséges étel. Négy évszakos alapanyaga a magyar konyhának is, így most egy alap sült csirkecomb recepttel kezdünk, a többi pedig a kreativitásra van bízva.

Omlós sült csirkecomb hozzávalók:

4 db egész csirkecomb

40 g laktózmentes vaj vagy margarin

150 ml napraforgóolaj

1 kk fűszerpaprika

1 kk só

1/2 kk bors

1 kk szárított rozmaring

1 kk fokhagymapor

Omlós sült csirkecomb elkészítés:

1. A sütőt előmelegítjük 200°C fokra, alsó-felső programon.

2. A csirkecombokat megmossuk, papírtörlővel szárazra törölgetjük, a csontok mellett 1-2 bevágást ejtünk.

3. Az olajat és a fűszereket egy tálban összekeverjük. Ha nagyon sűrű lenne adjunk hozzá még olajat. Bedörzsöljük vele a csirkecombok mindkét oldalát.

4. A combokat a bőrös felükkel felfelé tepsibe fektetjük.

5. A vajat/margarint 8 kis szeletre vágjuk, és minden combra teszünk 2-2 darabot. 

6. Alufóliával lefedjük (a fényes felével lefelé), sütőbe toljuk. A sütési idő a combok nagyságától függően eltérő lehet. Akkor van készen ha a csontról könnyedén leválik a hús. Ekkor az alufóliát levesszük, a sütőt feltekerjük 220°C fokra, és ha van légkeveréses funkciónk, azt is bekapcsoljuk. 

7. Szaftjával 5 percenként meglocsolva pirosra sütjük.

Steakburgonyával, burgonyapürével, sült burgonyával, savanyúsággal tálaljuk. 

Vaj/margarin nélkül is elkészíthető sütőzacskóban, ekkor kifejezetten fogyókúrás verziót kapunk.

Kalóriatartalom: 

Kb. 240 kcal/100 gramm

OkosReceptek
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük