Csípősre melegítés
Kapcsolódó receptek
Lekváros linzer (gluténmentes, tejmentes, tojásmentes)
Az alap linzertészta kapcsán csak ennyit kell megjegyeznünk, hogy: 1-2-3. Ami annyit tesz: 1 rész cukor, 2 rész vaj/margarin, 3 rész liszt. Az, hogy ezeken az arányokat mennyire növeljük vagy csökkentjük, csak rajtunk múlik. Vaj helyett nyugodtan használható margarin, a tojás pedig – sok éves tapasztalat alapján – kihagyható belőle, akkor is gyönyörűen össze fog […]
Benedek tojás (Eggs Benedict)
A Benedek tojás egy igen laktató villásreggeli, ami New York-ból indult hódító útjára. A fogás legfőbb ismérve a buggyantott tojás, amit nyakon öntenek hollandi mártással, mindezt egy félbe vágott angol muffinra (jobb híján pirítósra) fektetett, sült baconre helyezve. Valóban olyan finom, mint amilyen jól hangzik! A buggyantott tojás elkészítése tény, hogy egy kis gyakorlást igényel, […]
Fűszeres birsalma lekvár
A birsalma a magas pektin tartalmának köszönhetően a befőzni vágyók legjobb barátja lesz, mivel adalékok hozzáadása nélkül készíthető belőle sűrű lekvár vagy jam. Magától értetődő a lekvár felhasználásra alapvetően édes ételekhez, de érdemes kipróbálni érlelt sajtokkal is. Fűszeres birsalma lekvár hozzávalók: 1 kg birsalma 750 g kristálycukor 2 db fahéjrúd 2 db csillagánizs 10 db […]