Marmalade – avagy a narancslekvár
Kapcsolódó receptek
Savanyított lilahagyma
Az egyik személyes kedvencem a savanyúságok közül, a savanyított lilahagyma. Salátához, hamburgerbe, de sültek mellé köretnek is kiváló. Ez a mennyiség 3 db 500 ml űrtartalmú befőttes üveg megtöltéséhez elegendő. Savanyított lilahagyma hozzávalók: 1 kg lilahagyma 500 ml 5%-os ételecet 1 L víz 8 ek cukor 3 ek só 15 g egész feketebors 6 db […]
Dobos krém (az eredeti, Dobos C. Józseftől)
Az eredeti dobos krém semmihez sem fogható! Lágy, egyszerre tömény és könnyed csokoládékrém. Aki nem próbálta, vagy sosem kóstolta, higgye el, megéri kipróbálni! Dobos krém hozzávalók: 4 tojás 200 g porcukor 235 g vaj (laktózmentes is lehet) 2 csomag (16 g) vaníliás cukor 35 g 99%-os kakaótartalmú étcsokoládé (kakaómassza) 35 g kakaóvaj 200 g 60%-os […]
Rakott zöldbab
Minden ami rakott, az jöhet! Most a rakott zöldbab a soros! Rakott zöldbab hozzávalók: 1 nagy fej vöröshagyma 2 ek napraforgóolaj 1 kg darált sertéshús 1 ek pirospaprika só, bors 1 tk szárított petrezselyem 1 tk szárított majoranna 2 tk fokhagymapor 1 bögre rizs (300 ml-s bögrét használtunk) 2 bögre víz 1 db leveskocka 900 […]