A burritók általában sós hozzávalókkal vannak töltve, leggyakrabban hússal, mint például marhahús, csirke vagy sertés, és gyakran tartalmaznak más hozzávalókat is, mint például rizs, főtt bab (egész vagy püré formában), zöldségek, mint a saláta és a paradicsom, sajt és ízesítők, mint a salsa, pico de gallo, guacamole vagy tejföl. Ebből a fenséges finomságból hoztunk most nektek egy marhahúsos verziót.
Marhahúsos burrito hozzávalók:
500 g darált marhahús
2 ek olívaolaj
1 nagyobb fej vöröshagyma
2 ek paradicsompüré
4 gerezd fokhagyma
só, bors
1 tk őrölt kömény
1 tk őrölt fűszerpaprika
75 ml víz
2 db érett paradicsom
100 g zöld salátalevél
250 g guacamole (recept itt! link)
75 g reszelt sajt
4 db gluténmentes tortilla
Marhahúsos burrito elkészítése:
1. Serpenyőben olajat hevítünk, majd a felkockázott vöröshagymát üvegesre pároljuk rajta. Adjuk hozzá a marhahúst, és pirítsuk sötétbarnára. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a paradicsompürét, a fűszereket és a vizet. Fedő alatt pároljuk, amíg a hús átfő. Amikor a hús megfőtt, tegyük bele a felkockázott paradicsomot, és fedő nélkül főzzük, amíg a paradicsom kissé össze esik.
2. A tortilla lapokat és a többi hozzávalót előkészítjük. A tortilla lapok közepére teszünk egy merőkanál húst, erre 2-3 ek guacamolét, egy marék friss salátát és egy marék reszelt sajtot. Igyekezzünk a tölteléket a tortilla közepére halmozni.
3. A burrito feltekeréséhez először a két oldalát hajtsuk rá a töltelékre, majd ezt tartva, kezdjük el alulról szorosan feltekerni. Mikor feltekertük, száraz, forró serpenyőben pirítsuk meg először a hajtott oldalát, majd fordítsuk meg és pirítsuk meg a tetejét is.
4. Félbevágva tálaljuk a burritót rizzsel, még több guacamoleval, tejföllel, csípős szósszal, lime gerezdekkel, salsával.
Kalóriatartalom:
Kb. 200 kcal/100 gramm