Mangós guacamole
Gyulladáscsökkentő receptek Mártogatós receptek Superfood receptek

Mangós guacamole

A guacamole-t sokan csak nass-kiegészítőnek gondolják: pusztán mártogatósnak a chips mellé. Pedig sokkal több ennél, hiszen tápanyagtartalma és rosttartalma miatt teljes értékű étel. Laktató, ízletes, egészséges, tápláló és az emésztésre is jó hatással van. Most a mangós verzióját hoztuk el nektek, hiszen a guacamole rendkívül sokoldalúan variálható.

Mangós guacamole hozzávalók:

2 érett avokádó (400 gramm)

1 érett mangó (200 gramm)

1 kis fej lilahagyma (100 gramm)

2 paradicsom (150 gramm)

1 ek chili

1 ek friss koriander

1 ek lime lé

só, bors

Mangós guacamole elkészítés:

1. Az avokádókat félbe vágjuk, csavarunk rajta egyet és szét választjuk, magját eltávolítjuk. A húsát egy kanállal kikaparjuk a héjából, felaprítjuk.

2. A mangót és a paradicsomot felkockázzuk, a hagymát, a chilit és a koriandert apróra vágjuk.

3. A hozzávalókat egy tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, meglocsoljuk lime lével, jól elkeverjük. Azonnal fogyasztható.

Gluténmentes tortilla chips mellé kínáljuk.

Kalóriatartalma:

Kb. 98 kcal/100 gramm

OkosReceptek
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük