A guacamole-t sokan csak nass-kiegészítőnek gondolják: pusztán mártogatósnak a chips mellé. Pedig sokkal több ennél, hiszen tápanyagtartalma és rosttartalma miatt teljes értékű étel. Laktató, ízletes, egészséges, tápláló és az emésztésre is jó hatással van. Most a mangós verzióját hoztuk el nektek, hiszen a guacamole rendkívül sokoldalúan variálható.
Mangós guacamole hozzávalók:
2 érett avokádó (400 gramm)
1 érett mangó (200 gramm)
1 kis fej lilahagyma (100 gramm)
2 paradicsom (150 gramm)
1 ek chili
1 ek friss koriander
1 ek lime lé
só, bors
Mangós guacamole elkészítés:
1. Az avokádókat félbe vágjuk, csavarunk rajta egyet és szét választjuk, magját eltávolítjuk. A húsát egy kanállal kikaparjuk a héjából, felaprítjuk.
2. A mangót és a paradicsomot felkockázzuk, a hagymát, a chilit és a koriandert apróra vágjuk.
3. A hozzávalókat egy tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, meglocsoljuk lime lével, jól elkeverjük. Azonnal fogyasztható.
Gluténmentes tortilla chips mellé kínáljuk.
Kalóriatartalma:
Kb. 98 kcal/100 gramm