Mákos guba glutén- és laktózmentesen
Kapcsolódó receptek
Áfonyás smoothie bowl
A smoothie bowl, azaz smoothie tál, sokban hasonlít az iható smoothiekhoz/turmixokhoz. A legjelentősebb különbség köztük az, hogy a smoothie tál állaga inkább a kissé megolvadt fagylalthoz hasonlít, amit kanállal el tudunk fogyasztani. Hiszen általában fagyasztott gyümölcsökből készítjük, ezért hajaz a fagyi állagra. Éppen ezért, nyáron, a meleg időben szívesebben fogyasztjuk ezt a változatot. Áfonyás smoothie […]
Mi az a csípősre melegítés, és miért kellene már elfelejteni?
A cukrászatban csípősre melegítésnek hívjuk azt, amikor a tojást (akár szétválasztva, akár egészben) addig melegítjük – általában vízgőz felett -, amíg az ujjunkat meg nem „csípi”, tehát már elég meleg ahhoz, hogy ne tudjuk kényelmesen belenyomni az egész kezünket. De persze ezt remélhetőleg senki nem szeretné megpróbálni. Ezzel csupán annyi a probléma, hogy ez kizárólag […]
Bazsalikomos paradicsomleves
Paradicsomból sosem elég: nem unjuk meg sem télen, sem nyáron. Most a bazsalikomos paradicsomleves receptjével örvendeztetünk meg. Bazsalikomos paradicsomleves hozzávalók: 500 g paradicsom (vagy hámozott konzerv paradicsom) 1 db nagyobb vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 3 ek napraforgó vagy kókuszolaj 1 marék friss bazsalikom 1 ek sótlan ételízesítő só, bors 1 L alaplé vagy víz Bazsalikomos […]



