Fokhagyma krémleves
Gyulladáscsökkentő receptek Levesek

Különleges fokhagyma krémleves

A fokhagyma sokkal több, mint étel: igazából élet-elixírként is lehet rá tekinteni, csak nem isszuk, hanem esszük. De várjunk csak! Leves formájában is csodálatos! Úgyhogy lássunk most egy különleges fokhagyma krémlevest!

Különleges fokhagyma krémleves hozzávalók:

4 fej fokhagyma

1 evőkanál olívaolaj

50 g laktózmentes vaj vagy kókuszzsír

1 nagyobb vöröshagyma

1 szál póréhagyma

1 kg burgonya

200 ml fehérbor

700 ml alaplé

150 ml laktózmentes vagy vegán főzőtejszín

1 marék petrezselyem

só, bors

Különleges fokhagyma krémleves elkészítés:

1. A sütőt előmelegítjük 200°C fokra, alsó-felső programon.

2. A fokhagyma fejek tetejét levágjuk, alufóliára fektetjük. Meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, majd becsomagoljuk az alufóliába és előmelegített sütőben 45 percig sütjük.

3. A burgonyát meghámozzuk és felkockázzuk.

4. Közben elkészítjük a levest: a vöröshagymát felkockázzuk, a póréhagymát felkarikázzuk. Vajon párolni kezdjük őket.

5. Felöntjük a fehérborral, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük az alaplével. Belekerül a burgonya, lefedjük, felforraljuk. Addig főzzük amíg a krumpli teljesen átfő.

6. A fokhagymát időközben kivettük a sütőből, belenyomkodjuk kézzel a levesbe. 

7. Lehúzzuk a tűzhelyről, botmixerrel egyneműsítjük.

8. Vissza tesszük a tűzhelyre és beleöntjük a tejszínt. Egyet forralunk rajta, közben kóstoljuk, utánízesítjük ha szükséges.

Pirított, gluténmentes kenyérkockával, vagy sajtos pirítóssal tálaljuk.

Kalóriatartalom:

Kb. 30 kcal/100 gramm

OkosReceptek
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük