Kapcsolódó receptek
Spenótos lasagne
A spenótban rengeteg mikrotápanyag és vitamin van, mégis kevesen szeretik. A spenótos lasagne a spenót egyik legjobb, legfinomabb felhasználási módját adja. Ezzel a megoldással a lasagne húsmentes lesz. Spenótos lasagne hozzávalók: 500 g spenót (mirelit vagy friss is lehet) 2 ek olívaolaj 1 kisebb fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma só, bors A besamel mártáshoz 100 […]
Töltött paprika
Gondolkoztál már azon, hogy a magyar fehér paprikának miért TV paprika a neve? Nem, nem a tv csatornára gondolunk. A TV jelentése „tölteni való”. Ezt már felmenőink is tudták, amikor kitalálták, hogy a nyári szezonban tonna szám termő fehér húsú paprikát, nemcsak a lecsóba lehet belefőzni, hanem töltésre is kitűnően alkalmas. Gyerekként nem szerettem, ezért […]
Grillezett halloumi
A grillsajtok kedvelői biztosan ismerik, akár csak hírből, az egyedülálló textúrával rendelkező halloumi sajtot. Grillezés közben a külseje ropogós kérget kap, a belseje pedig lágy és krémes lesz. A halloumi tradicionálisan kecske- és juhtej keverékéből készül, de manapság már tehéntejet is tartalmaz. Az állaga miatt a vegetáriánusok között hús pótlóként is elterjedt, akárcsak a tofu. […]