Kapcsolódó receptek
Kókuszcsók
Amikor olyan receptet készítünk el, amiben csak a tojássárgára van szükség, mint például a madártej krémnél, mindig felmerül a kérdés: hogyan használjuk fel a megmaradt tojásfehérjét? Készülhet belőle svájci vajkrém, habcsók, macaron, pavlova, vagy ez a retro desszert, a kókuszcsók. Kókuszcsók hozzávalók: 120 g tojásfehérje (kb 4 tojásfehérje) 180 g porcukor 180 g kókuszreszelék Kókuszcsók […]
Spenótos-csirkés lasagne
A lasagne eleve laktató mivoltját érdemes feldobni még egy szuperegészséges kiegészítővel, a spenóttal, miközben a darált húst csirkemellre is kiváltjuk. Zöld-utálók is imádni fogják! Spenótos-csirkés lasagne hozzávalók: 1 kg csirkemell filé 500 g spenót só, bors 3 gerezd fokagyma 1 ek ételízesítő vagy leveskocka 2 ek olívaolaj 1 csomag gluténmentes lasagne tészta A besamelhez: 100 […]
Mi az a csípősre melegítés, és miért kellene már elfelejteni?
A cukrászatban csípősre melegítésnek hívjuk azt, amikor a tojást (akár szétválasztva, akár egészben) addig melegítjük – általában vízgőz felett -, amíg az ujjunkat meg nem „csípi”, tehát már elég meleg ahhoz, hogy ne tudjuk kényelmesen belenyomni az egész kezünket. De persze ezt remélhetőleg senki nem szeretné megpróbálni. Ezzel csupán annyi a probléma, hogy ez kizárólag […]