Kecskeméti barackos kölestorta – 2011-es országtorta újragondolva glutén- és laktózmentes verzióban
Kapcsolódó receptek
A legszaftosabb túrós tészta (sósan)
A túrós tészta tipikusan az az étel amit kevés hozzávalóból, gyorsan el lehet készíteni, az eredmény pedig mindig fantasztikus és nagyon laktató. Vannak akik ragaszkodnak a fodros kockához, de az az igazság, hogy bármilyen tészta félével el lehet készíteni. Receptünkben rendhagyó módon, gnocchival láthatjátok az elkészítését, ami elsőre furcsa választás lehet, de ha jobban belegondolunk, […]
Csokoládés pöfeteg keksz
Csokoládés pöfeteg keksz hozzávalók: 230 g étcsokoládé 55 g laktózmentes vaj/margarin 70 g gluténmentes liszt 60 g őrölt mandula 2 g sütőpor 1 csipet só 2 tojás 100 g kristálycukor 1/2 tk vanília őrlemény 100 g átszitált porcukor Csokoládés pöfeteg keksz elkészítése: 1. A vajat/margarint és a kis darabokra tört csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk. 2. […]
Krémes tejberizs
Gyermekkorom egyik kedvenc desszertje a tejberizs volt (szorosan a tejbegríz mellett, amit ma már gluténérzékenység miatt nem fogyaszthatok). Az ízét szinte még most érzem a számban, ezért higgyétek el nekem amikor azt mondom, hogy ezt a receptet elkészíteni majdnem olyan, mint visszautazni az időben. Amikor kislányként, a hatalmas piros tulipánok mellett elhaladva szökdécseltem be a […]