Karamellszósz
Kapcsolódó receptek
Zöldfűszeres húsgolyó
Zöldfűszeres húsgolyó hozzávalók: 500 g darált sertéshús 100 g gluténmentes panírmorzsa 100 g reszelt parmezán 2 gerezd fokhagyma 1 kis fej vöröshagyma 1 ek paradicsom püré 1 ek balzsamecet 1 tk rozmaring 1 tk petrezselyem 1 tk bazsalikom 1 tojás só, bors 1 ek olívaolaj Zöldfűszeres húsgolyók elkészítése: 1. A sütőt előmelegítjük 180°C fokra, alsó-felső […]
Sárgabarack dzsem házilag
A magyar konyhában – főleg a cukrászatban – nagyon nagy szerepe van a sárgabarack lekvárnak, hiszen a lekváros palacsintától kezdve a zserbóig bezárólag kifejezetten sokszor használjuk. Ha pedig olyan szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a rendelkezésünkre áll friss barack, akár a piacról, akár a kertünk végén álló barackfáról, dzsemet készítve tartósítani tudjuk azt. A lentebb megadott […]
Édes túrós tészta sütve
A túrós tészta önmagában is finom, de ha kicsit gazdagabbá akarjuk tenni, és még további ízörömöket is szeretnénk bevonni, akkor érdemes a sütőt bekapcsolni, és feldobni a napot ezzel a fantasztikus recepttel! Édes túrós tészta sütve hozzávalók: 500 g laktózmentes túró 1 kis pohár laktózmentes tejföl 100 g cukor 1 csomag (8 g) vaníliás cukor […]