Karamellkrém
Kapcsolódó receptek
Kínai mézes-mázas csirke
A magyarok kedvenc kínai étele (ami egyébként nem kínai, de általában tőlük vesszük, készen) a mézes, ragacsos mázzal bevont, bundás csirkemell darabok. Sajnos a kifőzdékben általában nincs gluténmentes választék, de a receptünket követve mostantól Te is el tudod készíteni! Kínai mézes-mázas csirke hozzávalók: A hús előkészítéséhez: 1 kg csirkemell filé 1 ek 10%-os ételecet 1 […]
Croquembouche (profiterol)
A croquembouche nem más, mint egy jókora adag töltött profiterol, karamellel összeragasztva, ezzel tornyot formálva. Ez a „torta” minden ünnepi asztal fő éke lehet. Fokozva a karamellás ízélményt ehhez a recepthez karamellás krémet választottunk. Croquembouche (profiterol) hozzávalók: Az égetett tésztához: 120 ml laktózmentes tej 120 ml víz 120 g laktózmentes vaj vagy margarin 10 g […]
Spenótos lasagne
A spenótban rengeteg mikrotápanyag és vitamin van, mégis kevesen szeretik. A spenótos lasagne a spenót egyik legjobb, legfinomabb felhasználási módját adja. Ezzel a megoldással a lasagne húsmentes lesz. Spenótos lasagne hozzávalók: 500 g spenót (mirelit vagy friss is lehet) 2 ek olívaolaj 1 kisebb fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma só, bors A besamel mártáshoz 100 […]