Te is vágysz egy olyan ínycsiklandó édességre, ami szétomlik a szádban és feledhetetlen ízélményt ad? Akkor pont neked hoztuk el a Karamellás flán receptjét, ami egy latin-amerikai krémdesszert. Készítheted laktózmentes verzióban is.
Lássuk a Karamellás flán titkait!
Karamellás flán hozzávalók
10 tojás sárgája
370 ml tej
300 ml cukrozott sűrített tej
1 teáskanál vanília aroma
9 evőkanál kristálycukor
Karamellás flán elkészítése
1. A cukrot egy száraz edényben lassú tűzön karamellizáljuk, majd átöntjük az általunk választott tepsibe/formába. Az enyém egy 13×30 centis kenyérformában készült.
2. A többi hozzávalót egy másik edényben simára keverjük, vigyázva, hogy ne kerüljön bele túl sok levegő.
3. A tepsibe öntés előtt a keveréket leszűrjük, majd ráöntjük a karamellre.
4. A tepsit párszor leütögetjük a konyhapulton, hogy a buborékok a felszínre kerüljenek.
5. A flánt vízfürdőben kell megsütni. Ez úgy történik, hogy a kisebb tepsit egy nagyobba tesszük, öntünk bele kb. két ujjnyi forró vizet.
6. 160 fokon, alsó-felső sütési programon, 30 percig sütjük. Ha nem vagyunk benne biztosak, hogy tényleg elkészült-e, tűpróbával ellenőrizzük.
7. Miután megsült hagyjuk kihűlni, és éjszakára, de legalább 3-4 órára hűtőbe tesszük.
8. Éles késsel körbevágjuk a flánt, majd egy határozott mozdulattal tálcára borítjuk. Ha jól készítettük el, nem fog a formába ragadni.
Ez a mennyiség alkalmas 3-4 db kisebb flán elkészítésére is.
Kalóriatartalom:
Kb. 223 kcal/100 gramm
One Reply to “Karamellás flán (latin-amerikai krémdesszert)”