Karamellás flán recept - latin-amerikai krémdesszert
Édességek

Karamellás flán (latin-amerikai krémdesszert)

Te is vágysz egy olyan ínycsiklandó édességre, ami szétomlik a szádban és feledhetetlen ízélményt ad? Akkor pont neked hoztuk el a Karamellás flán receptjét, ami egy latin-amerikai krémdesszert. Készítheted laktózmentes verzióban is.

Lássuk a Karamellás flán titkait!

Karamellás flán hozzávalók

10 tojás sárgája

370 ml tej

300 ml cukrozott sűrített tej

1 teáskanál vanília aroma

9 evőkanál kristálycukor

Karamellás flán elkészítése

1. A cukrot egy száraz edényben lassú tűzön karamellizáljuk, majd átöntjük az általunk választott tepsibe/formába. Az enyém egy 13×30 centis kenyérformában készült.

2. A többi hozzávalót egy másik edényben simára keverjük, vigyázva, hogy ne kerüljön bele túl sok levegő.

3. A tepsibe öntés előtt a keveréket leszűrjük, majd ráöntjük a karamellre.

4. A tepsit párszor leütögetjük a konyhapulton, hogy a buborékok a felszínre kerüljenek.

5. A flánt vízfürdőben kell megsütni. Ez úgy történik, hogy a kisebb tepsit egy nagyobba tesszük, öntünk bele kb. két ujjnyi forró vizet.

6. 160 fokon, alsó-felső sütési programon, 30 percig sütjük. Ha nem vagyunk benne biztosak, hogy tényleg elkészült-e, tűpróbával ellenőrizzük.

7. Miután megsült hagyjuk kihűlni, és éjszakára, de legalább 3-4 órára hűtőbe tesszük.

8. Éles késsel körbevágjuk a flánt, majd egy határozott mozdulattal tálcára borítjuk. Ha jól készítettük el, nem fog a formába ragadni.

Ez a mennyiség alkalmas 3-4 db kisebb flán elkészítésére is.

Kalóriatartalom:

Kb. 223 kcal/100 gramm

OkosReceptek
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu

One Reply to “Karamellás flán (latin-amerikai krémdesszert)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük