Hagyományos almás pite
Kapcsolódó receptek
Savanyított lilahagyma
Az egyik személyes kedvencem a savanyúságok közül, a savanyított lilahagyma. Salátához, hamburgerbe, de sültek mellé köretnek is kiváló. Ez a mennyiség 3 db 500 ml űrtartalmú befőttes üveg megtöltéséhez elegendő. Savanyított lilahagyma hozzávalók: 1 kg lilahagyma 500 ml 5%-os ételecet 1 L víz 8 ek cukor 3 ek só 15 g egész feketebors 6 db […]
Paradicsomos tészta húsimádóknak
A paradicsom édesen-savanykásan fanyar íze remekül illik a finoman fűszerezett húshoz, a magyaros konyha zamatait is megidézve. Ezzel a gazdag tésztával biztosan jól laksz! Paradicsomos tészta húsimádóknak hozzávalók: 500 g sertéscomb 1 ek sertészsír 1 nagy fej vöröshagyma 4 gerezd fokhagyma 500 ml paradicsomszósz 1 marék friss bazsalikom 1 marék friss petrezselyem só, bors 1 […]
Rumos fügelekvár
A rumos fügelekvárban benne van az ősz minden melege – édes, pikáns és pont annyira rumos, hogy melengeti a lelket. Rumos fügelekvár hozzávalók: 1 kg füge 300 g kristálycukor 1 citrom leve 1 tk őrölt fahéj egy nagy csipet őrölt szegfűszeg 100 ml sötét rum Rumos fügelekvár elkészítése: 1. Az érett fügéket megmossuk és 4 […]



