Kapcsolódó receptek
Verhetetlen spagetti carbonara
Az olaszok kifejezetten háklisak a híres carbonara elkészítési módjára. Nem csoda, hiszen az interneten annyi féle és fajta recept látott már napvilágot, aminek sajnos nagy része rossz. Pedig az eredeti carbonara néhány hozzávalóból készül csupán, és az elkészítése sem egy bonyolult feladat, mégis kevesen tudják jól elkészíteni. Teljes joggal védik az olaszok foggal-körömmel a tradicionális […]
Balzsamecetes, karamellizált lilahagyma
Előre figyelmeztetünk, hogy a karamellizált lilahagymába tutira szerelmes leszel! Balzsamecetes, karamellizált lilahagyma hozzávalók: 4 db nagy fej lilahagyma 170 g méz 4 ek balzsamecet 1 ek szójaszósz Balzsamecetes, karamellizált lilahagyma elkészítése: 1. A sütőt előmelegítjük 200°C fokra, alsó-felső programon. 2. A lilahagymák két végét levágjuk, lehúzzuk a héját, majd hosszában félbe vágjuk. A vágott felükkel […]
Kakaós piskóta
A kakaós piskóta az elkészítését tekintve majdnem ugyanaz mint a piskóta alapreceptünk. Kivéve, hogy a lisztből elveszünk egy keveset, és kakaóporral pótoljuk azt. Az, hogy mennyi lisztet cserélünk kakaóporra, csak tőlünk függ, és attól, hogy mennyire szeretnénk kakaósra a piskótánkat. Értelemszerűen, minél több benne a kakaó, annál sötétebb lesz a színe, az íze pedig annál […]