A grillsajtok kedvelői biztosan ismerik, akár csak hírből, az egyedülálló textúrával rendelkező halloumi sajtot. Grillezés közben a külseje ropogós kérget kap, a belseje pedig lágy és krémes lesz. A halloumi tradicionálisan kecske- és juhtej keverékéből készül, de manapság már tehéntejet is tartalmaz. Az állaga miatt a vegetáriánusok között hús pótlóként is elterjedt, akárcsak a tofu.
Grillezett halloumi hozzávalók:
250 g halloumi sajt
2 ek extra szűz olívaolaj
Grillezett halloumi elkészítése:
1. A halloumit 1,5 cm vastag szeletekre vágjuk. A sajt szeletek mindkét oldalát megkenjük olívaolajjal, majd grillrácson, vagy grill serpenyőben oldalanként 3 percig sütjük. Mikor megpirult fordítsuk meg.
2. Azonnal fogyasszuk, friss salátával tálaljuk.