Grillezett halloumi
Grill

Grillezett halloumi

A grillsajtok kedvelői biztosan ismerik, akár csak hírből, az egyedülálló textúrával rendelkező halloumi sajtot. Grillezés közben a külseje ropogós kérget kap, a belseje pedig lágy és krémes lesz. A halloumi tradicionálisan kecske- és juhtej keverékéből készül, de manapság már tehéntejet is tartalmaz. Az állaga miatt a vegetáriánusok között hús pótlóként is elterjedt, akárcsak a tofu.

Grillezett halloumi hozzávalók:

250 g halloumi sajt
2 ek extra szűz olívaolaj

Grillezett halloumi
Grillezett halloumi

Grillezett halloumi elkészítése:

1. A halloumit 1,5 cm vastag szeletekre vágjuk. A sajt szeletek mindkét oldalát megkenjük olívaolajjal, majd grillrácson, vagy grill serpenyőben oldalanként 3 percig sütjük. Mikor megpirult fordítsuk meg.
2. Azonnal fogyasszuk, friss salátával tálaljuk.

Grillezett halloumi
Grillezett halloumi
OkosReceptek
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük