A diétázók rémálma az, hogy mikor nagy nehezen kitalálják, hogy mit egyenek, utána éhesek maradnak. Éppen ezért fontos diéta alatt is fehérjét fogyasztani, és nem árt olyan superfood-okkal felturbózni például a salátát, mint a quinoa. Te is diétázol, de nem szeretnél éhes maradni? Akkor egyél grillezett csirkét quinoa salátával!
Grillezett csirke quinoa salátával hozzávalók
– 400 gramm quinoa
– 6 evőkanál olíva olaj
– 2 darab piros chili kimagozva, felaprítva
– 2 gerezd zúzott fokhagyma
– 600 gramm koktélparadicsom
– 2 maréknyi magozott olíva bogyó
– 1 lila hagyma felaprítva
– 200 gramm morzsolt feta
– kis csokor mentalevél felaprítva
– 1 citrom vagy lime leve és reszelt héja
– 800 gramm csirkemell csíkokra vágva
Grillezett csirke quinoa salátával elkészítés
- A quinoát alapos mosás után kétszeres mennyiségű vízben kell megfőznöd, körülbelül 15-20 perc alatt.
2. Mikor az összes folyadékot elfőtte, akkor hideg vízzel öblítsd le és hagyd lecsepegni.
3. Egy tálban forgasd össze a felkockázott paradicsomot, lilahagymát, olajbogyót és feta sajtot, majd keverd bele a quinoát is.
4. A fokhagymát, a citrom/lime levét és héját, valamint a chilit keverd össze másfél kanál olíva olajjal, ez lesz a fűszeres pácunk.
5. A fűszeres páccal keverve párold meg a sózott/fűszerezett csirkemell szeleteket.
6. A saláta tetejére halmozd a csirke csíkokat és szórd meg mentával.
Kalóriatartalom:
Kb. 130 kcal/100 gramm