A gofrit valószínűleg mindenki szereti. Puha, levegős, édes sült tészta, aminek a mélyedéseiben csapdába esik a töltelék. Főként reggeliként elhíresült finomság, de szívesen ennénk a nap bármely pontján.
Gofri hozzávalók:
200 g gluténmentes liszt
1 csomag (8 g) sütőpor
1 csomag (10 g) vaníliás cukor
15 g kristálycukor
2 db tojás
200 ml laktózmentes tej
2 evőkanál olvasztott laktózmentes vaj/margarin
olaj a sütő kikenéséhez
Gofri elkészítés:
- Forrósítsuk fel a gofrisütőt.
- A száraz és nedves összetevőket külön-külön edényben elkeverjük, majd egybe öntjük és simára keverjük.
- Sütés előtt kenjünk ki olajjal a gofrisütőt, megakadályozva ezzel, hogy beleragadjon a tészta.
- A tésztával feltöltjük a gofrisütőt úgy, hogy mindenhol egyenletesen ellepje. Sülés közben meg fognak nőni.
- Ha nincs gofrisütőnk, olajozott serpenyőben is kisüthetjük a gofrikat. Kanállal halmozzunk a tésztából a serpenyőbe annyit, hogy kényelmesen elférjenek. Amikor a tetejük kezd kissé buborékos lenni, és a széle kezd pirulni, fordítsuk meg és úgy süssük tovább.
- Rácsra szedve hagyjuk kihűlni, majd tálaljuk gyümölcsökkel, lekvárral, mogyorókrémmel, tejszínhabbal, vagy porcukor szórással.
Kalóriatartalom:
Kb. 260 kcal/100 gramm
One Reply to “Gofri”