Minden kínai kifőzdében megtalálható ez a köret, de a gluténérzékenyeknek ez is, mint sok más, sajnos tabu. De mostantól te magad is el tudod készíteni otthon! A tésztához kevert zöldségek a fantáziádra vannak bízva.
Gluténmentes kínai pirított tészta hozzávalók:
350 g gluténmentes keskenymetélt (ha nem jutunk hozzá, akkor spagetti)
só
1 nagyobb fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db piros húsú paprika
300 g cukkini
300 g bambuszrügy
3 ek napraforgóolaj
3 ek szójaszósz
Gluténmentes kínai pirított tészta elkészítése:
1. A tésztát lobogó sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
2. Előkészítjük a zöldségeket: a hagymát megtisztítjuk és felaprítjuk, a fokhagymát lereszeljük. A paprikát megmossuk, félbe vágjuk, eltávolítjuk a magokat, és vékony csíkokra vágjuk. A cukkinit megmossuk, hosszában felszeleteljük, vékony csíkokra vágjuk. A bambuszrügyeket is szintén vékonyra szeleteljük.
3. Wokban felforrósítjuk az olajat (ha nincs wokunk akkor használjunk magas peremű serpenyőt).
4. A hagymát folyamatos keverés mellett megpirítjuk, majd beletesszük a többi zöldséget, és 3-4 percig együtt sütjük. Meglocsoljuk szójaszósszal, és végül beleforgatjuk a tésztát.
5. Ízlés szerint megszórhatjuk aprított zöldfűszerekkel, vagy szezámmaggal.
Kalóriatartalom:
Kb. 100 kcal/100 gramm