Gluténmentes babapiskóta
Kapcsolódó receptek
Kukoricás burgonyás krémleves
Forró, krémes, édes felhangok, mégis sósan simogató ízek? Ez a kukoricás burgonyás krémleves. Szalonnát, bacont, csirkealaplét kihagyhatjuk és így vegetáriánus ételt kapunk. Az alaplét akkor zöldségalaplével helyettesítsük! Kukoricás-burgonyás krémleves hozzávalók: 1 ek napraforgó olaj 100 g füstölt szalonna 300 g burgonya 400 g kukoricakonzerv 1 l csirkehúsleves vagy zöldség alaplé 500 ml tejszín só, bors […]
Marmalade – avagy a narancslekvár
Marmalade – avagy a narancslekvár hozzávalók: 1 kg kezeletlen héjú narancs 1 citrom 1,5 kg kristálycukor Marmalade – avagy a narancslekvár elkészítése: 1. A narancsokat mossuk meg és alaposan dörzsöljük le a héját, majd zöldséghámozóval a narancssárga részeket vágjuk le. Vigyázzunk, hogy fehér héj rész ne kerüljön bele. A narancshéjat vágjuk vékony csíkokra és tegyük […]
A tökéletes tükörtojás – így marad folyós a sárgája
A tükörtojás alfája és omegája a tökéletesen átsült – de még nem égett – fehérje, és a még folyós sárgájában rejlik. Ezek ketten tökéletes összhangban állnak egymással. Most pedig eláruljuk a tippeket és praktikákat ahhoz, hogy mindig tökéletes tükörtojást készíthess. A tökéletes tükörtojás hozzávalók: 2 db friss tyúktojás 2 ek repceolaj egy csipet fűszerpaprika egy […]