Fűszeres almás puncs
Ital Ünnepi menü

Fűszeres almás puncs (alkoholos ital)

Nálunk a puncs inkább süteményként ismert, az ital változata pedig jobban hasonlít a nálunk is elterjedt bóléhoz. Ahhoz hasonlóan, a puncsot is mély edényekben szolgálják fel, amelyből merőkanállal mindenki maga szedhet a poharába. Melegen és hidegen egyaránt fogyasztható ital, amely az alma-fahéj-szegfűszeg ízek miatt került be a téli kedvenceink közé.

Fűszeres, almás puncs (alkoholos ital) hozzávalók:

1 L almalé
6-8 db egész szegfűszeg
2 fahéjrúd
2 alma felkockázva
150 ml vodka

Fűszeres, almás puncs (alkoholos ital) elkészítése:

1. Az almalevet és a fűszereket lábasba tesszük és felforraljuk. Mikor felforrt vegyük lejjebb a lángot és forraljuk 20 percig.
2. Ekkor vegyük ki belőle a fűszereket. Adjuk hozzá a vodkát és a felkockázott almát. 5 percig forraljuk, ezután készen van.
3. Poharakba töltve fogyasszuk. Tegyünk a poharakba bőven az almából is.

OkosReceptek
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük