Fügés galett (glutén és laktózmentes)
Kapcsolódó receptek
Steak
A steak…hát igen. Ha csak rá gondolok össze fut a nyál a számban. Ha étteremben járok, szinte mindig ezt rendelek. Sajnos sok rossz tapasztalatom is van velük. Amikor már meg se kérdezik, hogyan készítsék el, már sejteni lehet, hogy valami ehetetlen, agyon sütött cipőtalpat hoznak ki a tányéron. Ezért döntöttem úgy, hogy meg kell tanulnom […]
Csokoládés mandulatorta
Különleges alkalmakra, különleges torta dukál. A puha de mégis gazdag mandulás piskóta, a főzött csokoládékrém, és a ropogós pirított mandula tökéletes kombinációja. Csokoládés mandulatorta hozzávalók (8 szeletes tortához): A mandulás piskótához: 5 db tojás fehérje 120 g kristálycukor 1 csomag (8 g) vaníliás cukor 120 g mandula liszt A csokoládé krémhez: 250 ml tej 1 […]
Édes chili lekvár
A chilit általában nem az édes ízekkel kombináljuk össze sem gondolatban, sem az ételeinkben, pedig lenyűgözően finom tud lenni édesen is. Lássuk! Édes chili lekvár hozzávalók: 8 db kápia paprika 10 db piros chilipaprika ujjnyi nagyságú friss gyömbér 8 gerezd fokhagyma 400 g hámozott paradicsom konzerv 750 g cukor 250 ml vörösborecet Édes chili lekvár […]