Francia lecsó
Kapcsolódó receptek
Grillezett halloumi
A grillsajtok kedvelői biztosan ismerik, akár csak hírből, az egyedülálló textúrával rendelkező halloumi sajtot. Grillezés közben a külseje ropogós kérget kap, a belseje pedig lágy és krémes lesz. A halloumi tradicionálisan kecske- és juhtej keverékéből készül, de manapság már tehéntejet is tartalmaz. Az állaga miatt a vegetáriánusok között hús pótlóként is elterjedt, akárcsak a tofu. […]
Kókuszos tortakrém (tortákhoz és süteményekhez)
Remek választás a kókuszimádóknak a kókuszos tortakrém, melynek alapja a vaníliás főzött krém, amit kókuszreszelékkel tunningoltunk fel. Különleges süteményekhez és Bounty tortához is felhasználhatjuk. Kókuszos tortakrém (tortákhoz és süteményekhez) hozzávalók: 400 ml laktózmentes tej 100 ml kókuszvíz vagy kókusztej (kihagyható, laktózmentes tejjel helyettesíthető) 2 csomag (80 g) vaníliás pudingpor 50 g kristálycukor 2 csomag (16 […]
Tejszínes tenger gyümölcsei (tésztával)
Könnyen elkészíthető nyári vacsora, ami a tengerparti nyaralást idézi. Tejszínes tenger gyümölcsei (tésztával) hozzávalók: 4 ek olívaolaj 500-750 g fagyasztott tenger gyümölcsei vegyesen (kagyló, polip, rák) 200 ml laktózmentes főzőtejszín 1 közepes fej vöröshagyma 4 gerezd fokhagyma 1 marék friss petrezselyem 1 marék friss bazsalikom 1 tk oregánó feketebors 500 g gluténmentes penne víz és […]