Extrán sajtos mac'n'cheese (Tini receptje)
Egytál ételek Tészták

Extrán sajtos mac’n’cheese (Tini receptje)

Az egyik kedvenc TikTok „sztárom” az amerikai Tini, aki Gordon Ramsey egyik főzős vetélkedőjében vált ismertté, és azóta is többször bebizonyította már nekünk, hogy ha valaki, akkor Ő aztán tud főzni. Ez az ő híres mac’n’cheese receptje, amit gluténmentesen készítettünk el.

Extrán sajtos mac'n'cheese (Tini receptje)
Extrán sajtos mac’n’cheese (Tini receptje)

Extrán sajtos mac’n’cheese (Tini receptje) hozzávalók:

450 g gluténmentes orsó tészta
1125 g erős ízű sajt (pl cheddar, red leicester, gouda vegyesen)
3 ek vaj
3 ek gluténmentes liszt
350 ml tej
475 g tejszín
1 ek mustár
ízlés szerint só, bors, fokhagymapor, fűszerpaprika

A tálaláshoz:
1 marék friss metélőhagyma
pirított bacon

Extrán sajtos mac'n'cheese (Tini receptje)
Extrán sajtos mac’n’cheese (Tini receptje)

Extrán sajtos mac’n’cheese (Tini receptje) elkészítése:

1. A tésztát a csomagoláson leírt módon lobogó-sós vízben megfőzzük. Szűrjük le és tegyük félre.
2. A sajtokat reszeljük le, keverjük össze, majd osszuk két részre. Az egyik fele kerül majd a szószba, a másik fele pedig a rétegezéshez. Minél intenzívebb ízű sajtokat válasszunk. A mozzarellától igazán nyúlós lesz az étel, viszont a se íze se bűze trappistát felejtsük el ehhez a recepthez.
3. A fűszereket keverjük össze egy tálkában. A szószhoz a vajat egy lábasban olvasszuk fel. Szórjuk bele a fűszerek felét. Ettől még intenzívebb lesz a szósz íze, de vigyázzunk nehogy odaégessük. Szórjuk bele a lisztet, 1 percig folyamatosan kevergetve pirítjuk, majd apránként hozzáöntjük a tejet. Keverjük csomómentesre, ekkor beletesszük a tejszínt, a mustárt, a fűszerek másik felét. Újraforraljuk, ekkor apránként mehet bele a reszelt sajt. Amikor az összes sajt belekerült és elolvadt benne, lehúzzuk a lángról és összekeverjük a kifőtt tésztával.
4. A sütőt előmelegítjük 175°C fokra, alsó-felső programon. Egy 21×30 cm nagyságú, tapadásmentes tepsi aljára egy réteg tésztát teszünk. Alaposan megszórjuk a félre rakott reszelt sajttal, befedjük tésztával, újabb réteg reszelt sajt, és így tovább folytatjuk a rétegezést (2-3 réteg tésztánál több nemigen lesz). A tetejére is bőségesen jusson a reszelt sajtból.
5. Az előmelegített sütőbe toljuk és 30 percig sütjük. Végezetül kapcsoljuk be a felső grillt, és 10 percig pirítsuk a tetejét.

Extrán sajtos mac'n'cheese (Tini receptje)
Extrán sajtos mac’n’cheese (Tini receptje)

6. A mac’n’cheese-t még forrón szórjuk meg apróra vágott metélőhagymával. Pirított baconnel tálaljuk.

OkosReceptek
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük