Epres piskótatekercs
Kapcsolódó receptek
A legfinomabb brownie
Száz és száz brownie recept létezik, de abban mind egyetérthetünk, hogy a lényeg ugyan az: gazdag csokoládés íz (amihez nem mindig kell csokoládé, csak kakaópor, a mindig tökéletes brownie receptünket lásd itt), puha, ragacsos belső, ami szétolvad a szánkban. Fogyaszd hidegen, vagy forrón egy gombóc fagylalttal a tetején. A legfinomabb brownie hozzávalók: 250 g étcsokoládé […]
Mi az a csípősre melegítés, és miért kellene már elfelejteni?
A cukrászatban csípősre melegítésnek hívjuk azt, amikor a tojást (akár szétválasztva, akár egészben) addig melegítjük – általában vízgőz felett -, amíg az ujjunkat meg nem „csípi”, tehát már elég meleg ahhoz, hogy ne tudjuk kényelmesen belenyomni az egész kezünket. De persze ezt remélhetőleg senki nem szeretné megpróbálni. Ezzel csupán annyi a probléma, hogy ez kizárólag […]
Kókuszcsók
Amikor olyan receptet készítünk el, amiben csak a tojássárgára van szükség, mint például a madártej krémnél, mindig felmerül a kérdés: hogyan használjuk fel a megmaradt tojásfehérjét? Készülhet belőle svájci vajkrém, habcsók, macaron, pavlova, vagy ez a retro desszert, a kókuszcsók. Kókuszcsók hozzávalók: 120 g tojásfehérje (kb 4 tojásfehérje) 180 g porcukor 180 g kókuszreszelék Kókuszcsók […]