Epres, joghurtos, réteges sütemény
Kapcsolódó receptek
Almás palacsinta
A hagyományos palacsintánál könnyedebb, lényegesen gyümölcsösebb, és ami talán nem mellékes: jócskán kalóriaszegényebb palacsinta-verzió következik műsorunkban: Almás palacsinta hozzávalók: 2 db nagyobb vagy 4 db kisebb alma 1 db tojás 75 g gluténmentes liszt 1 csipet fahéj napraforgóolaj vagy kókuszzsír a sütéshez Almás palacsinta elkészítés: Az almákat meghámozzuk és lereszeljük. Nem kell kinyomkodni a levét. […]
Párolt lilakáposzta
Párolt lilakáposzta hozzávalók: 1 fej lilakáposzta 1 fej vöröshagyma 2 ek napraforgóolaj 2 ek kristálycukor 1 ek 10%-os ételecet 1 tk őrölt kömény só, bors Párolt lilakáposzta elkészítése: 1. A lilakáposztát legyaluljuk (vagy lereszeljük), jól besózzuk, összekeverjük és legalább fél órát állni hagyjuk, hogy levet eresszen. 2. Lábasban olajat hevítünk, a felaprított vöröshagymát üvegesre pároljuk […]
Házi bodzaszörp
Aktuális! Virágzik a bodza amiből remek szörpöt készíthetünk otthon is, minden különösebb erőfeszítés nélkül. Házi bodzaszörp hozzávalók: 10-12 db tenyérnyi nagyságú bodzavirág 2 db nagyobb citrom 2 kg kristálycukor (vagy ennek megfelelő édesítőszer) 6 L víz 30 g citromsav Házi bodzaszörp elkészítése: 1. A cukrot felfőzzük a vízzel, amíg a cukor elolvad benne. Hagyjuk kihűlni. […]