Csokoládé mousse tojás nélkül
Desszertek Édességek

Csokoládé mousse tojás nélkül

Aki követi a receptjeinket egy ideje, az tudja, hogy a nyers-hőkezelés nélküli tojást mélységesen megvetjük, és semmilyen formában nem vagyunk hajlandóak fogyasztani! A csokoládé mousse egyik fő összetevője (sajnos) a nyers, felvert tojásfehérje. Ez a recept nem tartalmaz semmiféle tojást, így a fogyasztása teljes mértékben biztonságos! A habtejszín is lecserélhető növényi alapú tejszínre, a vaj pedig margarinra, így akár a tejfehérje érzékenyek is elkészíthetik ezt a csodálatos csokoládé mousse-t (amennyiben a csokoládéban sincs tej!).

Csokoládé mousse tojás nélkül hozzávalók:

170 g 60%-os étcsokoládé
30 g laktózmentes vaj/margarin
40 ml frissen főzött kávé
250 ml laktózmentes habtejszín
1/2 tk vanília őrlemény

Csokoládé mousse tojás nélkül elkészítése:

1. A kis darabokra tört csokoládét, a vajat/margarint vízgőz felett felolvasztjuk. Hozzákeverjük a kávét, és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
2. A hideg tejszínt a vaníliával stabil habbá verjük.
3. A csokoládés keveréket 3 részletben a tejszínhabba forgatjuk, óvatos mozdulatokkal, szilikon spatulával.
4. Kis tálakba töltjük a csoki habot, és legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük, ezután fogyasztható.

Kalóriatartalom:

Kb. 400 kcal/100 gramm

OkosReceptek
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük