Epres, joghurtos, réteges sütemény
Kapcsolódó receptek
Pannonhalmi sárgabarack-pálinkás karamelltorta (2015-ös országtorta újragondolása gluténmentesen)
A Somlói revolúciónál is egyszerűbben elkészíthető országtorta következik: a pannonhalmi sárgabarack-pálinkás karamelltorta. A torta jellemzői: két vékony, csokoládés-mandulás piskóta lapok közé rejtett sárgabarack zselé, melyre vastag karamell mousse réteg kerül. Ezt megkoronázandó került rá egy karamell glazúr is. Nem kell félnünk attól, hogy ez a torta túl édes lenne, hiszen a tömény édes ízeket tökéletesen […]
Hideg uborkaleves
Frissítő, hideg uborkaleves, amely előételként, köretként, vagy egészséges főételként is fogyasztható. Könnyű elkészíténi, és a szénhidrát bevitelre odafigyelők is nyugodtan fogyaszthatják. Hideg uborkaleves hozzávalók: 500 g görög joghurt 2 nagyobb kígyóuborka 1 kisebb apróra vágott vöröshagyma 1 csipet őrölt kömény 3 tk friss kapor citromlé ízlés szerint só ízlés szerint Hideg uborkaleves elkészítése: 1. A […]
Mákos piskóta 🎂
Mákos piskóta: puha, könnyű, nincs benne túl sok mák ami elnehezíti. Mákos piskóta hozzávalók: 6 db tojás 70 g porcukor 100 ml napraforgóolaj vagy kókuszvaj 55 g gluténmentes liszt 25 g darált mák 1 csomag (8 g) sütőpor 1 citrom reszelt héja Mákos piskóta elkészítés: 1. A sütőt előmelegítjük 160°C fokra, alsó-felső programon. 2. A […]