Egyszerű fehérbab főzelék, pörkölttel
Kapcsolódó receptek
Mákos guba glutén-és laktózmentesen
A mi családunkban a mákos guba kifejezetten ünnepi sütemény. Főleg karácsony környékén készítjük, de az év bármely napján szívesen fogyasztjuk. Van aki ropogósan, szárazra sütve szereti, van aki szaftosan. Ezért ezt a receptet úgy alkottuk meg, hogy mindenki találjon a tálban az ízlésének megfelelő falatokat. Alul, ahol összegyűlik a tojásos-cukros tej, egy puha, szinte pudingos […]
Habos-almás sütemény (glutén és tejmentes)
Ez a sütemény igazából a női szeszély ősziesített változata, lekvár helyett fűszeres alma töltelékkel. Habos-almás sütemény (glutén és tejmentes) hozzávalók: Az alma töltelékhez: 1,5-2 kg alma 100 g kristálycukor 1 tk őrölt fahéj 1/2 tk vanília paszta fél citrom leve 125 ml víz 1 csomag (40 g vaníliás pudingpor) A tésztához: 7 tojás sárgája 140 […]
Hogyan főzzünk rizst?
Általában mindenkinek van egy saját ízléshez tökéletesen illeszkedő rizsfőzési módszertana, aminek alapjait valahonnan eltanulta, aztán kikísérletezte a saját leginkább bevált megoldását. Most az alapvetően pergő, de nem kemény rizs főzési receptjét osztjuk meg, hátha nem így csináltad eddig, vagy épp most szeretnéd kitanulni. Egy kis érdekesség: thaiföldön élő ismerősünk rendszeresen kiakad attól, hogy Európában rizst […]