Kapcsolódó receptek
Sárgabarack dzsem házilag
A magyar konyhában – főleg a cukrászatban – nagyon nagy szerepe van a sárgabarack lekvárnak, hiszen a lekváros palacsintától kezdve a zserbóig bezárólag kifejezetten sokszor használjuk. Ha pedig olyan szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a rendelkezésünkre áll friss barack, akár a piacról, akár a kertünk végén álló barackfáról, dzsemet készítve tartósítani tudjuk azt. A lentebb megadott […]
Sütőtökös brownie
Fűszeres sütőtökös krém réteg egy brownie belsejében? IGEN! Sütőtökös brownie hozzávalók: A sütőtökös réteghez: 300 g sütőtök püré 2 tojás 130 g kristálycukor 60 ml laktózmentes habtejszín 15 g kukorica keményítő 1 tk őrölt fahéj 1 csipet gyömbér 1 csipet szerecsendió 1 csipet őrölt szegfűszeg 1 csipet só A brownie-hoz: 250 g étcsokoládé 85 g […]
Banános kevert pite
Lássuk be, valahogy mindig marad 2-3 túlérett banán, aminek a sorsáról sürgősen dönteni kell, mielőtt az ehetetlen kategóriába kerülnek. Íme itt van ez a kevert pite recept – ami nem mellesleg glutén, és tejmentes –, amibe szuperül fel lehet használni a túlérett banánokat. A siker garantált. Banános kevert pite hozzávalók: 150 g kristálycukor 1 csomag […]