Édes bundáskenyér
Kapcsolódó receptek
Halászlé
A Karácsony – de leginkább a Szenteste – egyik legfőbb étke a hal, hiszen ekkor még böjt időszak van. Magyarországon nagyon sok vacsoraasztalra kerül ilyenkor halászlé, aminek van néhány alapszabálya, és ha ezeket betartod, akkor gyakorlatilag elronthatatlan. A halászlé igazából halgulyásnak is nevezhető, így aztán az alap hozzávalóinak listája és az elkészítés módja is egy […]
Jalebi
Ez a fánk szerű, olajban sült, cukorszirupban áztatott desszert nagyon közkedvelt street food Indiában. A cukorszirupot kardamommal, sáfránnyal és rózsavízzel is szokás ízesíteni, de mivel ezek nem feltétlenül találhatóak meg minden magyar háztartásban, egy egyszerűbb fűszerezést választottunk. Igazi kalóriabomba, amiből tényleg nem lehet sokat enni egyszerre, annyira édes, de mindenképp érdemes elkészíteni és megkóstolni. A […]
A legfinomabb brownie
Száz és száz brownie recept létezik, de abban mind egyetérthetünk, hogy a lényeg ugyan az: gazdag csokoládés íz (amihez nem mindig kell csokoládé, csak kakaópor, a mindig tökéletes brownie receptünket lásd itt), puha, ragacsos belső, ami szétolvad a szánkban. Fogyaszd hidegen, vagy forrón egy gombóc fagylalttal a tetején. A legfinomabb brownie hozzávalók: 250 g étcsokoládé […]