Édes bundáskenyér
Kapcsolódó receptek
Gyors roppanós, ecetes uborka
A nyári befőzések, tartósítások forgatagában azon kaphatjuk magunkat, hogy mi is szeretnénk valamit eltenni, hogy hosszabb ideig élvezhessük a zöldségek, gyümölcsök ízét. Azonban nem mindenkinek van meg ehhez a szükséges tudása, ideje, eszköze, és nem utolsó sorban helye. Ezért most egy pofon egyszerű savanyított uborka receptet hoztunk el neked, amely nem igényel különösebb erőfeszítést, cserébe […]
Balzsamecetes, karamellizált lilahagyma
Előre figyelmeztetünk, hogy a karamellizált lilahagymába tutira szerelmes leszel! Balzsamecetes, karamellizált lilahagyma hozzávalók: 4 db nagy fej lilahagyma 170 g méz 4 ek balzsamecet 1 ek szójaszósz Balzsamecetes, karamellizált lilahagyma elkészítése: 1. A sütőt előmelegítjük 200°C fokra, alsó-felső programon. 2. A lilahagymák két végét levágjuk, lehúzzuk a héját, majd hosszában félbe vágjuk. A vágott felükkel […]
Karamellszósz
Ez az a fajta recept, ahol nem érdemes újításokkal próbálkozni. Ebben az esetben kifejezetten nem ajánljuk a hozzávalók behelyettesítését, mert nem a kívánt eredményt fogjuk elérni. Karamellszósz hozzávalók 250 g kristálycukor vagy kockacukor 4 evőkanál víz 150 ml állati eredetű habtejszín 50 g vaj csipet só Karamellszósz elkészítés 1. Egy kisebb lábasba tesszük a cukrot […]