A csodálatosan egynemű, selymes állagú Dobos krém
Kapcsolódó receptek
Csokoládés pöfeteg keksz
Csokoládés pöfeteg keksz hozzávalók: 230 g étcsokoládé 55 g laktózmentes vaj/margarin 70 g gluténmentes liszt 60 g őrölt mandula 2 g sütőpor 1 csipet só 2 tojás 100 g kristálycukor 1/2 tk vanília őrlemény 100 g átszitált porcukor Csokoládés pöfeteg keksz elkészítése: 1. A vajat/margarint és a kis darabokra tört csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk. 2. […]
Kókusztekercs (glutén-és laktózmentesen)
Minden családban van valaki, aki mesteri módon készíti a kókusztekercset – keksztekercset -, de gluténmentes verzióban azért ez nem annyira egyszerű feladat. A gluténmentes kókusztekercs garantáltan sokak új kedvence lesz. Ahogy nálunk már megszokhattátok, a laktózmentesség sem akadály! Kókusztekercs (glutén-és laktózmentesen) hozzávalók: A tésztához: 400 g gluténmentes darált keksz 200 g laktózmentes vaj vagy margarin […]
Milotai mézes grillázstorta (2013-as országtorta újragondolása mentes verzióban)
A karamellás ízek kedvelőinek biztosan a Milotai mézes grillázstorta a kedvenc országtortája! Most elhoztuk a receptet glutén-és laktózmentesen, hogy végre az ételérzékenyek is megkóstolhassák. A torta egy mousse tortához hasonlít leginkább. A grillázsos piskóta lapok közé töltött könnyed diós krém már önmagában elég ütős, de ezt megkoronázandó került még egy réteg selymes, mézes krém is. […]