A csodálatosan egynemű, selymes állagú Dobos krém
Kapcsolódó receptek
Édes gyömbéres keksz
Sokszor jól esne egy kis majszolni való, de eleged van a bolti, ki tudja mit tartalmazó, fűrészpor állagú kekszekből?Gluténmentes gyömbéres kekszünket tudod még variálni laktózmentessé és tejmentessé is, az íze pedig le fog nyűgözni! Édes, gyömbéres keksz hozzávalók: 200 g gluténmentes liszt késhegynyi szódabikarbóna 50 g kristálycukor 50 g puha laktózmentes vagy sima vaj, vagy […]
Mákos piskóta 🎂
Mákos piskóta: puha, könnyű, nincs benne túl sok mák ami elnehezíti. Mákos piskóta hozzávalók: 6 db tojás 70 g porcukor 100 ml napraforgóolaj vagy kókuszvaj 55 g gluténmentes liszt 25 g darált mák 1 csomag (8 g) sütőpor 1 citrom reszelt héja Mákos piskóta elkészítés: 1. A sütőt előmelegítjük 160°C fokra, alsó-felső programon. 2. A […]
Vaníliasodó
A vaníliasodó nagymamáink receptkönyveinek alapja volt. Rengeteg édesség-sütemény dobható fel ezzel a selymes, lágy, krémes öntettel. Vaníliasodó hozzávalók: 500 ml laktózmentes tej 1 késhegyni vanília őrlemény 5 db tojássárgája 60 g kristálycukor 20 g étkezési keményítő Vaníliasodó elkészítése: 1. A tejet a vaníliával felmelegítjük. 2. A tojássárgáját a cukorral és a keményítővel csomómentesre keverjük. Amikor […]