Csőben sült padlizsán, cukkini
Kapcsolódó receptek
Gluténmentes kenyér
A gluténmentes étrend egyik legnagyobb kihívása a gluténmentes kenyér témaköre. Lehet kapni ilyeneket készen is, de inkább fedje a feledés jótékony homálya ezek minőségét… Sütni pofonegyszerű gluténmentes kenyeret, és alig néhány dolog kell csak hozzá! Gluténmentes házi kenyér hozzávalók 500 g gluténmentes liszt 500 g víz (igen, ezt is grammra mérjük, de egyébként ez esetben […]
Serpenyőben sült hal, citromos vajmártással
A hal legelterjedtebb fogyasztási módja az, ha ropogós bundában kirántjuk. De kánikulában nem feltétlenül van kedvünk a forró olaj mellett hosszan álldogálni, ezért most egy sokkal gyorsabban elkészíthető formáját mutatjuk a hal sütésnek: serpenyőben pár perc alatt készre sütjük, majd egy zöldfűszeres-vajas-citromos mártással meglocsolva tálaljuk. Serpenyőben sült hal, citromos vajmártással hozzávalók: 500 g fehér húsú […]
Lencsefőzelék, füstölt hússal
A hagyomány szerint, újévkor lencsét kell ennünk, így egész évben bőségben lesz részünk. Azonban nem csak ezért, hanem a lencse rengeteg jó tulajdonsága miatt is érdemes rendszeresen fogyasztanunk: segíti az anyagcserét (székrekedésre kimondottan jó hatással van), nyomelemekben gazdag, magas a folsav tartalma, ezért kismamáknak kifejezetten ajánlott a fogyasztása! Ezeken kívül pedig nagyon finom is. 🙂 […]