Csőben sült padlizsán, cukkini
Kapcsolódó receptek
Répatorta recept
Puha textúrájával, finom édességével és gyengéd fűszeres ízével a répatorta a sütés világának időtlen klasszikusa. A 19. századi Angliában a maradékok gazdaságos felhasználásának szerény kezdeteitől kezdve ez az elragadó desszert tovább fejlődik, és világszerte a sütni és enni szeretők generációit nyűgözi le. Akár kezdő, akár tapasztalt vagy a sütés világában, ha valami új és izgalmas […]
Lemond curd (angol citromkrém)
Angol citromkrém, azaz lemon curd ami olyan, mint egy falat nyár. Készíthető belőle tortakrém, macaron töltelék, de a legelterjedtebb a citromos pite, amit szintén ebből a mennyei citromkrémből készítünk. Készíthető bármilyen gyümölccsel, ezekről később majd még szót ejtünk. Lemon curd (angol citromkrém) hozzávalók: 3 db citrom 3 egész tojás 150 g kristálycukor 100 g szobahőmérsékletű […]
Vegán “Pöttyös Guru”
Ételérzékenyként sokszor állunk az üzletben a hűtőpult előtt, vágyakozva a mindenféle tejes finomságra, amiket sajnos nem ehetünk. Ennek a vágynak a csillapítására alkottuk meg, a vegán „Pöttyös Guru” ízű kis desszertünket. Vegán, mogyorókrémes „túró” desszert (avagy vegán „Pöttyös Guru”) Vegán mogyorókrémes „túró” desszert hozzávalók: 1 adag vegán kölestúró 1 tábla tejmentes étcsokoládé vegán mogyorókrém a […]