A ganache a csokoládé szerelmeseinek öröme! Tökéletes feltét sütemények, cupcake-ek és egyéb sütemények tetejére, de piskóta lapok közé töltve is. Nemcsak finom, de a ganache még kihűlés után is fényes marad, így ideális a bonyolult minták vagy díszítések elkészítéséhez. Ráadásul a házi csokoládé ganache elkészítése nem is lehetne egyszerűbb: mindössze két összetevőre – csokoládéra és tejszínre – van szükséged, amelyek nagy valószínűséggel már megtalálhatók a konyhai kamrában vagy a hűtőben!
Csokoládé ganache (szósz, öntet) süteményekhez, tortákhoz, pohárkrémekhez, fagylalthoz:
Csokoládé ganache hozzávalók:
200 g étcsokoládé
100 g laktózmentes habtejszín
Csokoládé ganache elkészítés:
1. A csokoládét apróra törjük és egy hőálló tálba tesszük.
2. A tejszínt felforrósítjuk, de nem kell forralni. Ráöntjük a csokidarabokra, ne kevergessük, csak hagyjuk állni 1-2 percig.
3. Habverővel simára keverjük. Kész is a mennyei csokoládé ganache.
Ha az étcsokoládé nem a kedvencünk, lehet 100 g tejcsoki és 100 g étcsoki keverékét használni.
Csokoládé ganache készítése videón:
@mardzsareta Válasz @somodivivien5 részére #reklám | A laktózmentes ganache-hoz a hozzávalókat a @Kifli.hu -n is be tudjátok szerezni, hiszen minden speciális diétahoz, tudatos táplálkozáshoz szükséges termékre használható a „mardzsareta2000” #kuponkód, amivel 2000 Ft kedvezményt kaptok a vásárlás végösszegéből 💚 #ganache #chocolateganache #ganachedechocolate #feketeerdő #feketeerdőtorta #okosreceptek #torta #tortakészítés #tortakészítésfolyamata #csokiganache #csokicsurgatás #laktozmentes #laktózmentes #gluténmentestorta #cake #cakedecorating #caketok #cukrász #cukrászvagyok #confectioner ♬ That Couch Potato Again – Prod. By Rose
Kalóriatartalom:
Kb. 420 kcal/100 gramm