Croquembouche (profiterol)
Kapcsolódó receptek
Borsós-csirkés tészta
Ha egyszerre van szükséged fehérjére, továbbá lassú és gyors felszívódású szénhidrátra, továbbá az ízek tekintében sem akarsz lemondani semmiről, akkor íme a csodálatos borsós-csirkés tészta, amivel energiád is lesz és jól is lakat. Borsós-csirkés tészta hozzávalók: 500 g csirkemell filé 1 nagy fej vöröshagyma 4 gerezd fokhagyma 2 ek napraforgóolaj 200 g zöldborsó 500 ml […]
Vegán sütőtökös kenyér
Vegán étrendet követő olvasóinkat sem hagyjuk ki a sütőtökös finomságok sorából! Glutén, tej, és tojásmentes édes sütőtökös kenyér. Vegán sütőtökös kenyér hozzávalók: 150 g kristálycukor 75 g kókuszvirág cukor (vagy barnacukor) 225 g sütőtök püré 135 ml növényi tej (mi vaníliás mandulatejet használtunk) 85 g napraforgóolaj 1 tk almaecet 210 g gluténmentes liszt 35 g […]
Eperkrém (tortába, süteményekhez, cupcake-hez)
Ennek a csodás epres krémnek az alapja a már régebben megosztott fehércsokoládés mascarpones krém, amit epervelővel gazdagítottunk. Az epret bármilyen gyümölccsel helyettesíthetjük. A krém stabilitását hűtés után a belekevert fehércsokoládé adja meg. Ez a mennyiség, egy 22 cm átmérőjű 10 cm magas torta töltésére alkalmas. Eperkrém (tortába, süteményekhez, cupcake-hez) hozzávalók: 500 g mascarpone 400 ml […]